Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zapol sa spínač radosti

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Juhovýchodná Ázia, Thajsko, Barma, Laos, Kambodža, Vietnam, v období našej zimy, sú pre mňa tým, čím je teplá nora pre svišťa. Je tam teplučko a neskutočné zásoby pozitívnej energie.

Zapol sa spínač radosti Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď je čo i len malá príležitosť a zanedbateľný dôvod, už kupujem najlacnejšiu letenku. Prečkám v tom stiesnenom priestore lietadla, čakajúc na príležitosť ohriať krídla na slnku. V Bangkoku či Phnom Pénhe vyletím po obligátnych pasových formalitách pred letisko. Nadýchnem sa. Najprv zacítim, ako ma ovanie ten horúci, vlhký vzduch. Beriem si svoj malý batoh a dám sa odviesť preč od ruchu veľkomesta. Nájdem na mape malú dedinku, najmenej hodinu cesty od veľkej civilizácie. Tam vedú moje prvé kroky, tam, kde nechodia turisti, kde nie sú hotely. Tam žijú ľudia, čo majú čas sa s vami rozprávať. Neodmietajú moju pomoc pri svojej robote. Chytáme ryby, zberáme ovocie, opravujeme dom. Podelia sa o miesto pri stole a na noc vám ukážu dva koly na zavesenie vašej hojdacej siete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite