Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Túto nedeľu 18. februára sa má v Hradci Králové zísť na mimoriadnom zjazde najstaršia česká politická strana. Sociálni demokrati budú rozhodovať o sebe. A o vláde. Aj o ďalšom smerovaní Česka.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na prvé počutie to znie zveličene: o čom dôležitom by ešte mohla rozhodovať bývalá hlavná vládna strana, ktorá v októbrových voľbách utrpela debakel (prepad z 20 na 7 percent, zostalo jej 15 z 50 kresiel)? Sociálnych demokratov ťažia dlhy z kampane, chýba im vodca a bezradne sa motajú v opozícii. A o to ide. Trestne stíhaný premiér menšinovej vlády v demisii Andrej Babiš aj prezident Miloš Zeman ich chcú do vlády. Keby sa obnovila koalícia ANO s ČSSD a lidovcami, mala by väčšinu 103 hlasov v 200-člennej snemovni. Česko by navonok vyzeralo normálnejšie ako teraz, keď sa Babiš v rámci nátlaku vyhráža paktom s komunistami a proticudzineckou stranou Tomia Okamuru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite