Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Riaditeľ verejnoprávneho média zakročil proti svojim investigatívnym reportérom. Reč nie je o Jaroslavovi Rezníkovi z RTVS, ale o riaditeľovi Českého rozhlasu, reportérovi Kroupovi a jeho odhalení o Agroferte.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

jan „Janek“ Kroupa je zaujímavejšia postava ako riaditeľ rozhlasu. Syn známeho disidenta sa preslávil v pátracích reláciách súkromnej televízie Nova. Zaoberal sa v nich políciou, tajnými službami, obchodovaním so zbraňami. Žal kritiku (skrytá kamera je eticky sporný nástroj), ale aj české a medzinárodné novinárske ceny. Od roku 2014 pracuje pre verejnoprávny rozhlas ČRo a prináša jeho najzaujímavejšie odhalenia, najmä v spolupráci s dátovými analytikmi rozhlasu. Takto 28. novembra zverejnil, že holding Agrofert premiéra Andreja Babiša neoprávnene šafári na 1 700 hektároch pôdy, ktoré nemajú jasného majiteľa (ide napríklad o vlečúce sa dedičské konania). Teda bez platnej zmluvy, a ešte na to berie dotácie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite