Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Toľko vedomostí v jednej osobe!

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Ján Lazorík dostal vyznamenanie od pána prezidenta. Jeho zbierky naplnili niekoľko múzeí. Na návštevu k tomu vzácnemu človeku ma zobral náš spoločný kamarát Mišo.

Toľko vedomostí v jednej osobe! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

už len spomína na neho. Z nevšedného zjavu, bleskového jazyka, spontánneho prejavu a nekonvenčných názorov sme boli úplne vykoľajení. Pamätám sa, ako sme dlhé hodiny so spolužiakmi diskutovali o tom, či je to génius, alebo blázon. Raz som ho navštívil a tam sa začalo naše celoživotné priateľstvo. 

Bárskedy mi zatelefonoval a zvozil ma pod čiernu zem, že kde som, že som sa už niekoľko týždňov neukázal a on sa nemá s kým ani porozprávať. Každá návšteva bola unikátna. Scenár mala vždy rovnaký – najprv jeho hodinový monológ, ktorý som nazval „úvod do problematiky“, potom sme rozoberali tému, ktorej sa aktuálne venoval a tretia časť bola pre mňa – moje otázky a jeho odpovede. Bol doslova živou encyklopédiou, s ktorou sa nemôže porovnať ani google. Nikdy sa mi nestalo, aby som odišiel bez jasnej odpovede na moje divné otázky typu „ako presne sa nosila košeľová spinka a kde aká“, až po otázky typu „ako naši predkovia rozmýšľali o handikepovaných ľuďoch“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite