Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ten iný advent

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Sme v čase adventu. Už dlhšie tu máme vianočné trhy, všade vidno stánky s punčom, vianočné osvetlenie, nákupnú horúčku. Že je advent prípravou na narodenie Ježiša, na to sa pri tom zhone takmer zabúda.

Ten iný advent Natália Ložeková / natalialozekova.sk

advent znamená príchod. Ide tu o príchod Ježiša. Jeho narodenie v Betleheme je začiatkom nášho letopočtu. Dvetisícsedemnásty rok od narodenia Krista sa čoskoro skončí. Ale ono tu ide ešte o jeden advent, iný príchod. O ňom hovorí Evanjelium podľa Marka toto: „Hviezdy budú padať z neba a nebeské mocnosti sa budú chvieť. Vtedy uvidia Syna človeka prichádzať na oblakoch s veľkou mocou a slávou.“ 

Hovorí sa tu o konci našich čias, o druhom príchode Krista, celkom inom. Nebude to už narodenie v maštali kdesi v Betleheme, ale bude to koniec sveta. Vieme, kedy sú Vianoce. Ale nevieme, kedy bude ten druhý advent, ten iný príchod. Odjakživa sa hovorí o zániku sveta. Vo všetkých generáciách boli proroci, ktorí oznamovali koniec sveta. Niektorí boli dokonca presvedčení, že poznajú aj presný čas zániku sveta. Až doteraz však ani jedna predpoveď nevyšla. No tá Ježišova, to je niečo iné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite