Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dohodnite si kávu a počúvajte

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Úžasné je stretnúť sa s človekom, ktorého názory, rady a odporúčania sú podložené reálnymi skúsenosťami. S obdivom sledujem takých ľudí, ako dokážu zaujať celé auditórium.

Dohodnite si kávu a počúvajte Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ich poslucháči kladú otázky a hltajú každé slovo. Má pre nich skutočnú hodnotu, lebo vedia, že takíto ľudia neplytvajú prázdnymi slovami. Nemyslia si, že je niečo nejako, vedia to, lebo si to odžili. 

Taký je Paľo Ceľuch, starosta Sveržova. Hádam sto rokov sa poznáme. Párkrát do roka sa stretávame. Najčastejšie hovoríme o svojej robote. Preberieme vážne veci a potom aj tie menej vážne. Zvyčajne to, čo vtipné nám vyviedli „Romáci“. 

Paľo zriadil a prevádzkuje najväčší spoločný úrad na Slovensku. Kedysi dávno sme obaja spúšťali obecné sociálne podniky, každý vo svojej obci. Všetko vďaka výraznej podpore, ktorú sme dostali. On moju a ja jeho. Morálnu. Vymieňali sme si skúsenosti. Rómovia v obci Sveržov dostali príležitosť a dnes je radosť pozerať, ako fungujú. Robí aj také aktivity, ako bývajú na firemných dňoch. Má v obci lezeckú stenu, sám je horolezec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite