Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Starosti sa premenia na dobrodružstvá

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Moja prvá cesta do Kambodže.  V krčme, kde inde, som po pár pivách nahovoril na tento výlet aj dvoch kamarátov.

Starosti sa premenia na dobrodružstvá

v celom tom obrovskom lietadle nás bol hádam tucet. Letušky otvorili bufet a my sme jedli, pili a spali na voľných sedačkách. Po výstupe z lietadla sa skončilo všetko, čo sme mali zabezpečené. Dopredu vybavená bola iba letenka. Presunuli sme sa na autobusovú stanicu a asi tisícročným japonským autobusom sme sa pohli na sever. Spali sme tam, kde nám to okolnosti dovolili. Vo vodných dedinách sme spali na druhom poschodí, pod nami svine a na prízemí vo vode sa hemžili uväznené ryby. Prebrázdili sme Kambodžu skrz-naskrz.

Tri týždne prešli ako voda. Najjužnejším hraničným priechodom sme plánovali prejsť do Thajska a autobusom do Bangkoku. Na hranici nás čakalo nepríjemné prekvapenie. Nepustili nás do Thajska. Nemali sme víza. Na internete informovali inak. Prvýkrát som pochopil, že nie je všetko pravda, čo je na webe. Bol piatok a lietadlo do Európy letelo v sobotu v noci. Keď sa to dozvedeli moji spolucestujúci, jeden z nich sa vyjadril: a je to v .....

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite