Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Starosta, náš park je zanedbaný!

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Ján študoval na Morave v Ledniciach. Ako blesk z jasného neba vrazil do mojej kancelárie, tak ako mnoho iných nadšencov, a za horúca ma skritizoval.

Starosta, náš park je zanedbaný! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

„Starosta, náš park je zanedbaný, zarastený, rozbúraný! Vieš, že patrí medzi najväčšie parky na Slovensku? Prišiel som, lebo s tým chcem niečo robiť. Venujete sa tu všetkému a taký skvost v strede dediny ste odignorovali!“

„Jano, tak po prvé, park je štátny,“ začal som vysvetľovať. „Spravuje ho štátna inštitúcia Reedukačný domov, je to národná kultúrna pamiatka. Ak vážne chceš s tým pohnúť, založ neziskovú organizáciu, s riaditeľom sa možno dohodneme na nejakom kúsku parku a potom sa uvidí.“

„Nezisková organizácia?“ Tak sme si dali veľkú kávu a dve hodinky života som obetoval teórii o neziskovom sektore. Ako je, prečo je, ako založiť neziskovku, aké sú možnosti financovania. Keď odchádzal, problém, s ktorým prišiel za mnou si niesol späť, rozmenený na drobné. S jedným prišiel a s niekoľkými odchádzal. Nuž, vždy sa snažím, aby si ľudia odo mňa odnášali viac, ako priniesli.

„Cez prázdniny k nám nabehli nádherné študentky z Čiech. Všetci miestni chlapci boli zrazu enviro.“
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite