Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Medveďom vrchu bude rozhľadňa

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

V rozvojovom pláne obce je okrem iného aj výstavba rozhľadne. Nie je to priorita číslo jeden. Rozhľadňa si miesto našla. A to vďaka tradícii, ktorú založili naši občania.

Na Medveďom vrchu bude rozhľadňa Natália Ložeková / natalialozekova.sk

prešlo už zopár rokov od chvíle, keď sa ujo Jano v predvianočnom čase stretol so svojím synovcom, vtedy žijúcim v Londýne. I plánovali. Slovo dalo slovo a na svete bol nápad. Silvestrovský výstup na Medvedí vrch. Nenáročná túra, tri kilometre do kopca. „Pôjdeme za starostom. Nech to vyhlási v rozhlase, možno sa ešte niekto pridá. Z kopca je skvelý výhľad na Vysoké Tatry, Spišský hrad, Levočské vrchy či malebné dedinky v okolí,“ povedali si.

Čo večer pri pive nevymyslíš, to ráno už nemáš šancu. Organizátori oslovili kamarátov. Jeden ponúkol odvoz koňom, ak by niekto nevládal po svojich. Vymysleli súťaže pre deti, ktosi sponzoroval sladkosti pre víťazov aj porazených. Teplý čaj, veľký kotol na prevarené vínko a víno pozháňala ďalšia partia. Každý niečím prispel a poobede sa stovka ľudí pobrala na silvestrovskú túru.

A hore na kopci už horeli pahreby, pri ktorých sa dalo ohriať. Počas cesty vznikali hlúčiky. V tom čase v našom regióne zvyčajne prichádza domov aj tá polovica dediny, čo sa počas roka potuluje po svete za prácou. Ľudia sa rozprávali, vítali a len tak nevinne klebetili, smiali sa. Dospelí sa častovali domácou. Dobre nám bolo! Ľudia mali radosť zo spoluprežívania posledného dňa v roku. Úsmev v očiach to prezrádzal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite