Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kreslo pre Františka Mikloška

.františek Mikloško .stĺpčeky .kreslo pre Františka Mikloška

Miroslav Pollák bol v rokoch 1990 až 1994 poslancom slovenského parlamentu za KDH. Angažoval sa aj za Demokratickú stranu vo voľbách 1998, ale potom začal pracovať v treťom sektore.

Kreslo pre Františka Mikloška Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v roku 2006 založili združenie Krásny Spiš a od roku 2008 spolu s výtvarníkom Ferom Guldanom realizoval 60 výstav na tému Spišské exody, kde predstavujú mnohorakosť národností a etník, ktoré obohacovali tento región, no postupne, často vplyvom dramatických udalostí, zanikli.

Miro Pollák má renesančný záber. Od roku 1998 sa venuje rómskej problematike, za vlády Ivety Radičovej bol splnomocnencom vlády. Vydáva knihy, chodí po školách a diskutuje so žiakmi. Najväčší jeho počin je, že v spolupráci s Múzeom SNP v Banskej Bystrici bol hýbateľom prenosu archívnych dokumentov, ktoré sa týkajú našich odvlečených ľudí v ruských gulagoch. Ide o viac ako 30-tisíc položiek, ktoré teraz dorazili na Slovensko, takže už bude možné spoznávať aj tento dramatický úsek našich dejín.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite