Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nepodceňujme hrozbu zľava

.dalibor Roháč .stĺpčeky .iný pohľad

Protrumpovská komentátorka Ann Coulter mala vystúpiť na univerzite v Berkeley. Nevystúpi – vedenie školy jej vystúpenie pre hrozbu násilných protestov zrušilo. Čo sa deje?

Nepodceňujme hrozbu zľava Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v prípade Ann Coulter išlo o strach z opakovania potýčiek, ktoré vypukli vo februári v súvislosti s plánovanou návštevou inej Trumpovi naklonenej osobnosti, profesionálneho trola Mila Yiannopoulosa. Ale sú aj iné príklady toho istého. Na začiatku marca mal môj kolega Charles Murray prednášať na vermontskej Middlebury College. Murray hrá o poznanie vyššiu intelektuálnu ligu a Trumpom opovrhuje. V roku 1994 však bol spoluautorom knihy Zvonová krivka o nameraných rozdieloch v inteligencii medzi rôznymi demografickými skupinami amerického obyvateľstva.

Za skandovania hesla „rasista, sexista, nepriateľ gayov“ ho študentstvo v Middlebury vyhnalo zo sály a v potýčke pred budovou protestujúci zranili miestnu profesorku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite