Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budem čítať strašidelné rozprávky

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Matka štyroch detí sa zastavila na obecnom úrade na kus reči. Sú matky, ktoré len tak-tak zvládajú svoje dieťa. Vždy sú bez energie. Deti tak vyčerpávajú!

Budem čítať strašidelné rozprávky Natália Ložeková / natalialozekova.sk

niektoré z nich potrebujú aj opatrovateľku. Unavené, ledva žijú. Tá druhá skupina mamičiek sú tie, čo stíhajú všetko a ešte chcú spríjemňovať život ďalším ľuďom. Jedna z nich je Katka. Povedala, že prišla na kávu. Má toho viacej, a tak spustila. Prišla som kvôli viacerým veciam, vieš, som na materskej, a tak mám čas na premýšľanie.

Tak mi napadá vždy niečo, čo by sme v našej dedinke urobili. Napríklad, čo tak nahrať tie najstaršie babičky a ich spomienky. Sú tu ešte tri, čo si pamätajú grófa. Zapáčilo sa mi to. A v krátkom čase sme to zrealizovali. Zvolali babičky, ktoré si spomínali a stačilo len nadhodiť tému. Krásna akcia z toho bola! Stretávali sme sa každý piatok niekoľko mesiacov. Dozvedeli sme sa, ako to bolo za grófa, kto skrýval Židov počas vojny, ako komunisti brali gazdovstvá a ďalšie autentické miestne záležitosti. Kto koho prespal a kto je čie nemanželské dieťa. V dedine sa nič neutajilo. Každý vedel všetko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite