Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gemma Galgani

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .svätí sestry Hermany

Gemma bola jednoduché dievča. Žila v Taliansku na prelome 19. a 20. storočia. A vravia o nej, že je sväticou proti samote. To preto, lebo ju vzývajú ľudia, ktorí trpia samotou, alebo deti, ktoré stratili rodičov.

Gemma Galgani Natália Ložeková / natalialozekova.sk
gemma totiž veľmi skoro stratila rodičov aj brata. O jej detstve vieme, že si budovala pekný vzťah k chudobným. Vždy, keď vychádzala z domu, zobrala si do zástery nejakú drobnosť, ktorú potom mohla darovať. A ešte v niečom bola zvláštna. Rada chodila do kostola. Každý deň začínala modlitbou a svätou omšou a večer ukončila deň krátkou modlitbou na kolenách v neďalekom kostole. Bola a zároveň nebola obyčajným dievčaťom.
Obyčajnou ju robili denné práce, starostlivosť o domácnosť. Neobyčajnou ju urobil jeden dar – stigmy. Gemma mala dvadsať rokov, keď sa jej pri večernej modlitbe ukázal Ježiš a daroval jej stigmy – rany umučenia, ktorými sám trpel.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite