Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Doterajší český prezident má ďalšieho vyzývateľa. Opäť celoživotného nestraníka, ktorý si drží odstup od politických strán. Opäť pokus o „českého Kisku“. Rád by som sa mýlil, ale bojím sa, že opäť márny.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

prvým vyzývateľom bol textár a rentier Michal Horáček, nasledovali dve nevýznamné mená, a teraz sa oficiálne hlási končiaci predseda Akadémie vied, chemický inžinier Jiří Drahoš. Je to kultivovaný suchý muž, o ktorého názoroch na politiku zatiaľ nevieme nič. Profesor Drahoš ich preto rýchlo pár povedal: je za NATO, nepáči sa mu podliezanie Číne, nechce vládu s komunistami. Michal Horáček by to podpísal.

Česká republika si zaobstarala priamu voľbu prezidenta a nevie s ňou zaobchádzať. V roku 2013 všetky strany nasadili tých najpolitickejších politikov. Pre rok 2018 nastal druhý extrém: vyzývatelia sa predháňajú v tom, ako sa v živote neobtreli o politiku ani ako zastupitelia, ako nechcú podporu strán a ako budú zbierať podpisy...

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite