Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Ústredie ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny na Špitálskej ulici je nedobytná pevnosť. Dole je vrátnica s esbéeskármi, cez ktorú neprekĺznete.

Priama reč Lucie Piussi Natália Ložeková / natalialozekova.sk

priamy rozhovor s úradníkom? Na všetko vám odosobneným spôsobom nacvičených replík odpovie hovorkyňa. Môžete krúžiť okolo s podozreniami na porušovanie zákona, zneužívanie detí či peňazí. Krúžiť do zbláznenia. Nedobyjete sa tam. Nikto z tých, čo sú skrytí za systémom, sa verejnosti spovedať nemusí.

Teraz, keď ku kauze Čistý deň prehovorili pre denník N a Postoj dve psychologičky priamo zvnútra tejto stredovekej pevnosti, žasneme, kam systém, ktorý kontroluje sám seba, dospel. K totálnej šikanácii pracovníkov, čo sa previnili tým, že klike, ktorá Ústredie ovládla, neslúžia: „Mojou zbytočnou iniciatívou a osobnou angažovanosťou by došlo k porušeniu iných zákonov.“ Toto sa mala naučiť naspamäť a ako papagáj opakovať pred poslancami psychologička Katarína Hataráková, ktorá vykonala v zariadení Čistý deň kontrolu a zistila, že zariadenie funguje prízračným, buňuelovským spôsobom, kde nikto nemôže rozprávať, kde vládne pochybná dvojka (dnes už bez obalu s kočnerovskou imunitou) – manželia Tománkovci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite