Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počúvajte, páni z Bratislavy!

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Absolvoval som cestu do Bratislavy na stretnutie, na ktorom sa mali zúčastniť aj vládni predstavitelia. Šiel som bez prestávky, nemôžem si predsa dovoliť meškať. Žiadna káva ani iné potreby. Len aby som prišiel načas!

Počúvajte, páni z Bratislavy! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

páni trištvrte hodinky meškali. Ale ospravedlnili sa, uviazli v kolóne na moste v Bratislave. Vraj tie kolóny sú na tom mieste štandard. Vysvetlili, aké kroky robia, aby tento problém, teda dopravné zápchy, zmiernili či odstránili. Česť ich úprimnému snaženiu! Denne upchatý Prešov ani iné lokality neboli spomenuté. Aj keď sme sa tam zišli z celého Slovenska. Bližšia košeľa ako kabát. Pochopiteľne. Na východe nás trápia aj iné problémy ako v západnej časti republiky. Keď budeme ticho, prioritou sa nikdy nestanú. Tak začnem ja.

Páni, pripomínam: platy sú tu nízke. Pracovných príležitosti málo. Pošta je každý mesiac na štyri dni zablokovaná, lebo sa vyplácajú dávky. U lekára od rána plná čakáreň chorých. Boli časy, keď som sa objednal, zaplatil. Teraz tu tvrdnem hodiny. V každej osade je úžerník. Ľahko ho spoznáte. Má nový veľký dom aj iné vymoženosti. Každý mesiac sprevádza Rómov na poštu. Systém, aby sa aj Rómom oplatilo pracovať, by vyriešil hneď niekoľko problémov. Prestaňte podmienkami, ktoré vytvárate, odsávať kvalitných, vzdelaných ľudí z regiónov. Na týždňovky chodia deti, bratia, otcovia. Štvrť dediny odišlo natrvalo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite