Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka: Andrej Babiš má problém

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Minulú stredu snemovňa zaradila na program bod s názvom „Daňové podvody ministra financií“. Návrh opozície podporili Babišovi koaliční partneri z ČSSD i KDU-ČSL.

Český týždeň Tomáša Němečka: Andrej Babiš má problém Natália Ložeková / natalialozekova.sk

minister-miliardár sa zamotal do svojho kreatívneho účtovníctva. V roku 2013 a 2014 (už ako minister) využil Babiš vtedajšiu medzeru v zákone, vďaka ktorej sa z dlhopisov v hodnote 1 Kč platila nulová daň. Jeho Agrofert vydal tri miliardy (!) jednokorunových dlhopisov, Babiš si ich polovicu kúpil a zaistil si tak nezdanený príjem na desať rokov; podľa odhadov 75-90 miliónov korún ročne čiže cca 3 milióny eur (.týždeň č. 5/2017).

DVTV
Babiš ovplyvňuje ČT, o demokracii vyhlasuje, že je korupčným systémom. O českom ministrovi financií hovorí šéf reportážnej publicistiky Českej televízie Marek Wollner.

Novinári z týždenníka Echo upozornili, že Babiš ako fyzická osoba podľa svojich majetkových priznaní nemal k dispozícii 1,5 miliardy korún na nákup. Minister nahnevane odvrkol, že asi mal ešte iné príjmy. Novinári ich chceli vidieť. V snahe umlčať ich zverejnil správu svojich audítorov z PricewaterhouseCoopers, podľa ktorej mal v tom čase extra príjem z predaja svojich firiem svojmu Agrofertu. Tým si však nepomohol.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite