Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Časopis Týden nie je českou obdobou .týždňa. Je odstrašujúcou ukážkou servilného písania. Takže je iróniou osudu, že dokonca už aj čínski investori sa rozhodli z vydavateľstva stiahnuť.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk
na jeseň 2015 vtrhla do Česka netransparentná šanghajská investičná skupina CEFC a v čudnej nákupnej horúčke brala, čo jej prišlo pod ruku: pivovary Lobkowicz, futbalovú Slaviu, podiely v cestovkách, dva pražské paláce... a tiež podiel v mediálnom holdingu Empresa, kam patrí Týden alebo lokálna TV Barrandov (.týždeň 39/2015). Česko-čínske poblúznenie vyvrcholilo nasledujúci rok, keď do Prahy priletel na štátnu návštevu generálny tajomník ÚV KS Číny Si Ťin-pching. Časopis Týden vtedy pripravil vydanie v čínštine a na svojom webe vydal on-line reportáž, z ktorej totálne odstránil akékoľvek zmienky o protestných demonštráciách, tibetských vlajkách a plagátoch Václava Havla s dalajlámom. Bol to taký hanebný text, že vyšiel len pod anonymnou redakčnou skratkou (písal som o tom v .týždni č. 14/2016).
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite