Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mauglí

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Pre matku neexistuje rasa jej adoptovaného dieťaťa. Vníma len konkrétneho človiečika. Láska vylučuje rasizmus. Pre matku vo vzťahu k jej dieťaťu to ani nie je téma.

Mauglí Natália Ložeková / natalialozekova.sk

náš adoptovaný synček už má štyri mesiace preč a je z neho utešené, radostné batoľa. „Vôbec nevyzerá, že je čierny,“ hovoria mi často ľudia, ktorých stretnem. „Ešte skoroduje,“ odpovedám, ale v duchu si vždy uvedomím tú istú vec. Vždy bude posudzovaný dvojmo. Pre mňa ako jeho mamu neexistuje žiadne etnikum. Niežeby som ho chcela popierať, božechráň, už sa teším, ako mu to vznešené, čo na Rómoch obdivujem, sama ukážem.

Ale náš chlapec je jeden konkrétny človiečik, veľmi osobitý a čarovný, ktorého od rána do noci skúmam, pozorujem, teším sa z neho a komunikujem s ním ako jeho mama. To, že má tmavé vlasy a hnedé oči, je presne také isté ako to, že náš biologický syn (tiež nevedno prečo) má vlasy ryšavé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite