Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Tento týždeň mal byť stĺpček o zvieratách. Veď hej:  správa pražskej parlamentnej vyšetrovacej komisie k zlúčeniu policajných útvarov sa dá rozprávať aj ako bájka. Asi s názvom „Vlci pohrýzli tigra“.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vlani v lete to bola veľká téma: policajný prezident navrhol zlúčenie dvoch špeciálnych útvarov, protimafiánskeho a protikorupčného, do jednej centrály - a šéf prvého z nich, najznámejší český policajt Robert Šlachta, na protest odišiel. Vyzeralo to divne. Hnutie ANO (a s ním spriaznené Lidové noviny) obvinilo svojich vládnych partnerov z ČSSD, že ich skrytým cieľom bolo dostať pod kontrolu protimafiánsky útvar, ktorý rozplietal prepojenie polície a politikov ČSSD na Olomoucku. Písal som vtedy, že Šlachta má síce čisté ruky, ale prihorúcu hlavu, že spor vznikol z policajnej rivality a že je to symbolická bodka za českou protikorupčnou vlnou (.týždeň č. 25 a 26/2016).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite