Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Teraz sa ukáž, krízový manažér!

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Dávno. Ako ten čas letí. Bager vykopal obrovskú jamu, do ktorej obecná firma vybetónuje nový vodojem. Na druhý deň prišla veľká búrka a polovicu zaniesla blatom. Pohroma.

Teraz sa ukáž, krízový manažér! Natália Ložeková/natalialozekova.sk

bager sa tam viac nedostane. Projektant aj stavbyvedúci navrhli začať odznova na inom mieste. Krútil som hlavou. Kúpiť pozemok. Nové povolenia. Odstaviť vodu v obci. Nemožné. Musí to ísť aj inak. Nič iné neostáva. Urobíme to manuálne.

V tom čase sme zamestnávali v obecnej firme partiu chlapov z osady z vedľajšej dediny. Osada bez vody a elektriny. Chlapi bez hygienických návykov. Ako ich naštartovať. Sám som neveril, že by sme niečo zmohli. Oči to bolí, ale ruky to musia spraviť. Akosi som ich nahovoril. Urobili si drevené lešenie okolo jamy. Po fúriku to ťahali von. Ťažké, mazľavé. Lepilo sa. Dookola po provizórnom lešení. Ako keď pyramídu Egypťania stavali. Ale im do toho celý týždeň nepršalo ako nám. Sizyfovská robota.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite