Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.nvotova osnova: Letný small talk

.jakub Nvota .stĺpčeky .spoločnosť

Leto má veľa tvárí, okrem tej dovolenkovej aj tú kuchynskú, kde sa zavára, kde sa robí lekvár, kde sa krája cuketa, buble kečup... recept je kľúč a každý má svoj. Lebo iný jesť nebude, ani keby čo bolo... Ibaže by už nič nebolo... Keď ide cez žalúdok láska, možno aj národné zmierenie.

.nvotova osnova: Letný small talk

neviem, ako to máte vy, ale mne sa zdá, že momentálne najotravnejší letný small talk znie asi takto: „Servus, nechceš cukinu?“ A potom je tu, samozrejme, zaváranie. Dnes už nejde, tak ako v hlbokej minulosti, o nutnosť uchovať potravu na zimu, keď nebude. Dnes sa zavára z plezíru, aby mal človek uhorky, marhule alebo čokoľvek také, aké najviac chutí jemu. Aby mal tie svoje, iné jesť nebude. Niekto dáva mrkvu, iný nedáva kôpor, ďalší musí mať aj cesnak. Ten zavára, ten len zatiahne viečko, iný dá do trúby...

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite