Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.nvotova osnova: Vďačnosť ako zálievka na šalát

.jakub Nvota .stĺpčeky .hudba

Neviem, či je to možné a či by sa to malo robiť, ale zamyslel som sa nad zálievkou na hlávkový šalát. A tiež nad tým, čo je to vďačnosť. Koľko vydrží spontánne a koľko organizovane.

.nvotova osnova: Vďačnosť ako zálievka na šalát

posledné dni ma často privádzali k úvahám. Konkrétne o vďačnosti. To je totiž, aspoň pre mňa, veľmi ošemetná (čiže problematická) vec. Osobne prirovnávam vďačnosť ku klasickej zálievke na hlávkový šalát. Ja viem, že je to prapodivné prirovnanie, ale mne sa zdá, že majú čosi podobné. 

Vďačnosť a tá zálievka. Robí sa z cukru a z octu. Treba správny pomer, človek sa ľahko netrafí a potom je buď veľa cukru, čo nie je dobré, tak sa pridáva ocot a to už potom nejde ničím napraviť, je to všetko navždy kyslé. Vyvážené je to mimoriadne chutné, ale treba jesť rýchlo.

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite