Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pravidelná dávka: O postrelenom premiérovi a plochej Zemi

.andrej Zeman .stĺpčeky .spoločnosť

Postrelili premiéra. Nie na okraji civilizovaného sveta, ale priamo v srdci Európy. Je to zrejme príznak toho, že toto srdce je chorľavé. Nebol to pritom vôbec prvý, len posledný z mnohých príznakov. Akokoľvek sa budeme chcieť snažiť umlčať tieto nepríjemné symptómy a pokračovať v zlej životospráve, zlepšenie určite len tak samo nepríde.

.pravidelná dávka: O postrelenom premiérovi a plochej Zemi

pred spomenutou udalosťou som chcel napísať niečo o plochej Zemi. Prepojenie tu však môže byť celkom reálne. „Prečo ma plochozemci desia.“ Tak znie názov posledného YouTube videa na tému plochej Zeme od Sabine Hossenfelderovej. Ak ju nepoznáte, ide nielen o veľmi úspešnú youtuberku a popularizátorku vedy,  ale aj o fyzičku, ktorá pravidelne diskutuje s tými najväčšími odborníkmi vo svojej oblasti. 

Niektorí ľudia podľa nej veria v plochú Zem, lebo im chýba základné vedecké vzdelanie. No zároveň musia navyše veriť aj v globálnu konšpiráciu, kde všetci vzdelaní a kompetentní zatajujú pravdu o zemskej plochosti. A to všetko len z dôvodu, ktorý nie je vlastne nikomu jasný. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite