Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Most nad rozbúrenou vodou Jacoba Coliera

.peter Lipa .stĺpčeky .hudba

Yebba. Robiť s týmto menom kariéru v našich končinách asi nebude jednoduché. Ale zato v ostatnom svete sa to 29-ročnej americkej speváčke Abigail Elizabeth Smith celkom darí.

.jazz, blues a iné: Most nad rozbúrenou vodou Jacoba Coliera

spieva totiž jedinečne, potvrdzujú to všetci kolegovia, a získať ju k spolupráci je túžbou mnohých velikánov. Teraz sa to podarilo anglickému géniovi menom Jacob Colier. Siahol po pesničke zo zlatého fondu populárnej hudby Bridge over Troubled Water. Vyšla na rovnomennom piatom a zároveň poslednom spoločnom albume dvojice Simon and Garfunkel v roku 1970. Pre Paula Simona bola vstupom do svetovej skladateľskej lóže. 

Existuje minimálne 50 verzií tejto piesne. Spieval ju každý vrátane Elvisa Presleyho a Johnyho Casha. Krásna a štýlová je napríklad verzia Quincyho Jonesa z roku 1970, ktorú spieva Aretha Franklin. Ale Colierova verzia, ktorú zverejnil 22. februára, je mimoriadna tak ako všetko, na čo tento neúnavný hudobník siahne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite