Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Karim Benzema bol trpezlivý a z Ronaldovho sluhu je pán

.peter Matuška .šport .šport

Keby Voskovec a Werich poznali Karima Benzemu, možno by zmenili text tej legendárnej piesne. Pretože futbalový život je náhoda a fakt si „jednou dole a jednou nahoře“. A extrémne. Život francúzskeho útočníka je takisto sínusoida.

Karim Benzema bol trpezlivý a z Ronaldovho sluhu je pán AITOR ALCALDE/GETTY IMAGES Karim Benzema sa vo svojich 34 rokoch stal držiteľom Zlatej lopty.

na vrchol svojej futbalovej krivky sa Francúz s alžírskym pôvodom dostal paradoxne až v 34 rokoch. V čase, keď sa nielen vo futbale odchádza pomaly do športového dôchodku. Ale spôsob, akým si Benzema požiadal o navýšenie penzie, je ohromujúci. Nech to nevyznie ako óda, no v minulej sezóne nebol hráč, ktorý by upútal viac ako on. Zlatú loptu dostal po prvýkrát, lenže útočník Realu Madrid a francúzskej reprezentácie sa na to zopár rokov dosť narobil.

karim vs Ronaldovia

Karim Mostafa Benzema sa narodil v Lyone alžírskym rodičom v decembri 1987 a už ako tínedžer, keď hral za Olympique Lyonnais, sa rozhodol, aký chce byť. Ako Ronaldo! Nie ten portugalský, len o dva roka starší, ktorý v rovnakom veku s „poďobanou“ tvárou hrával ešte za Sporting Lisabon. Ale ten brazílsky, takisto výnimočný útočník, ktorý získal Zlatú loptu už v roku 1997 vo veku 21 rokov. Nikto predtým ani potom nebol mladší. „Keď som bol malý, mal na mňa veľký vplyv spôsob a štýl, akým hral Ronaldo. Pre mňa je to najlepší útočník všetkých čias. Sledoval som jeho videá a skúšal som robiť veci ako on, ale to nie je ľahké,“ tvrdí Benzema.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite