Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Roger Federer: Rozlúčka tenisového génia

.rudi Rus .šport .šport

Patrilo by sa vlastne napísať športového génia. Veď jeho výsledky, úspechy, charizma a celkový vplyv na celosvetové dianie v športe ďaleko prevyšovali čokoľvek, čo kedy akýkoľvek tenisový hráč dosiahol. Švajčiarsky hrdina Roger Federer sa oficiálne rozlúčil s tenisovou kariérou na prestížnom podujatí Laver Cup 2022 v Londýne.

Roger Federer: Rozlúčka tenisového génia JULIAN FINNEY/GETTY IMAGES 23. september 2022 Londýn, Spojené kráľovstvo: Roger Federer po svojom poslednom zápase plnom emócií na turnaji Laver cup, spolu s tenistami Rafaelom Nadalom, Novakom Djokovičom a zvyškom tímu Európy.

bola to rozlúčka, na ktorú sa bude ešte dlho spomínať. Ako vyhlásil aj jeden z dvoch najväčších Rogerových rivalov, srbský velikán Novak Djokovič, nikdy nič podobné nezažil a moment, keď Federera prišli na kurt objať jeho štyri deti a manželka Mirka, ho takmer dohnal k slzám. Svoje uplakané oči, naopak, vôbec neskrýval najväčší Federerov súper, španielsky matador Rafael Nadal. Ich spoločná fotografia z lavičky, ako sa v jednom momente dotýkajú rukami a obaja plačú, je už v tejto chvíli nezmazateľne zapísaná v dejinách športu.

byť obľúbeným môže byť silná zbraň

Tie slzy mnohých prekvapili aj preto, že tenis nie je tímový šport. V tenise hrá každý za seba a v priebehu roka, keď sú hráči 40 či 45 týždňov na cestách, je najmä v počiatkoch kariéry, keď tenista optimalizuje náklady a nemá okolo seba veľký tím spolupracovníkov, trénerov či dokonca rodinných príslušníkov, veľmi náročný na psychiku. Tenisti sú samotári. O to zaujímavejšie je sledovať fenomén, ktorý priniesol do tohto športu Roger Federer. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite