Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Your Majesty, ďakujeme za to buly na Slovensku

.peter Matuška .šport

Je to asi posledná vec, na ktorú by som kedy pomyslel. Písať o vzťahu nejakého šéfa starej európskej monarchie k športu! Predstavte si ju „s kabelkou na lakti, klobúkom od mamy“, ako stojí medzi dvoma hokejistami a hádže na ľad puk! Už to samo o sebe vám v súvislosti so športom a jej majestátom musí pripadať absurdné. A teraz to ešte skúste napísať ako nekrológ.

Your Majesty, ďakujeme za to buly na Slovensku SITA/AP Photo/Felipe Dana

treba mať Philipa

Neuveríte, ale dá sa to, ale musíte mať filipa. Tak ako ona. Pretože aj jej manžel Philip mal nadhľad, humor, láskavosť, diplomaciu... V podstate som koncom októbra 2008 len zdvihol jedno obočie, keď som zachytil informáciu, že na Slovensko prídu. Keď pred exhibičným hokejovým zápasom medzi Aquacity ŠKP Poprad a anglickým majstrom Guilford Flames hodila s tou taštičkou a v klobúčiku s úsmevom buly, tak som už zdvihol aj druhé obočie. A to som ešte nevedel všetko.

Napríklad, že jej manžel Philip ujde z VIP-ky a postaví sa medzi striedačky a fanúšikov, aby lepšie videl a počul, čo sa deje. Vrátane odpľúvania na podlahu a, povedzme, veľmi naturálneho hokejového slovníka. Ochrankári neboli úplne nadšení. Aj pre neho to bol, rovnako ako pre jej výsosť, prvý hokej v živote. Nebude to asi len tým buly v Poprade, ale v každom prípade hrala Veľká Británia na tohtoročných MS A-kategórie v hokeji. Napriek tomu, že vzťah Brit – hokej nie je úplne ideálny. Treba dodať, že hrali dosť neúspešne.     

gesto pre slovenský šport

Slovenský šport mal kontakt s britským dvorom aj na „dvore“ vtedajšieho prezidenta SR.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite