Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Calzona a „slovenská mentalita“

.peter Matuška .šport

Teraz netuším, či všetci tí futbaloví znalci spod Tatier žartujú, alebo to myslia vážne. Celým slovenským mediálnym priestorom sa šíri názor (alebo skôr trápne frázy) osvedčených expertov: „Veď ten Talian nepozná slovenskú mentalitu! Bude sa jej musieť prispôsobiť! To bude pre neho problém!“. Tak teraz neviem, či mi je do rehotu, alebo do plaču.

Calzona a „slovenská mentalita“ Twitter/SSC Neapol

pozrime sa na to totiž aj z iného priestoru, ako smerom od nejedného parlamentného odborníka vo futbale, až po východné hranice, odkiaľ len niektorí experti trafili aj ďalej ako do Česka. Možno je načase prestať myslieť dedinským spôsobom. Predovšetkým si uvedomiť, že už len v obmedzenom európskom priestore je slovenský futbal ten „dedinský“. A taliansky je, povedzme, „v inom leveli“.

porovnajme si úspechy

Stačí porovnať úspechy talianskeho a slovenského futbalu. Minulého, ale aj súčasného. Či už reprezentačného, ligového, pohárového, skrátka SVETOVÉHO (a to nehovorím o medializácii, marketingu, peniazoch a tak…). Netreba to vyčísliť. Každý si domyslí a šikovný si dohľadá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite