Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská značka Slovan je v 3. lige. Zarobí o milióny menej ako Plzeň

.peter Matuška .šport

Pri všetkej úcte k výsledkom a výkonom Viktorie Plzeň. Ale „plzenská kopaná“ sa dlho nedala porovnať s bratislavským futbalom. Prišlo to pred pár rokmi a nejako sa im to s kopaním na západe Čiech darí stále viac ako v tej slovenskej belasej ikone na Tehelnom poli. Nehovoriac o tom, že v českej Viktorii Plzeň hráva v zostave pomaly viac Slovákov ako v Slovane Bratislava.

Slovenská značka Slovan je v 3. lige. Zarobí o milióny menej ako Plzeň SITA/Jana Birošová

v Bratislave sa skáče meter dvadsať od radosti, že „hurá, postúpili sme do európskej súťaže“. Veď fajn. Do poslednej ligy. Do takej tretej, nedávno vymyslenej, konferenčnej. Nad nimi je ešte druhá Európska liga (bývalý Pohár UEFA). A šanca bola aj na prvú Ligu majstrov (bývalý Pohár majstrov európskych krajín). Nevyšlo to ani s kádrom v hodnote 21,5 milióna eur.

slováci budú sledovať aj Plzeň

Plzni sa nemusíme až tak detailne venovať. V kádri je „len“ 19 Čechov a v tíme „len“ pár Slovákov. Brankár Marián Tvrdoň, slovenský reprezentant Erik Jirka, útočník René Dedič. Slovenské i české občianstvo majú ešte aj Filip Kaša a Jan Kliment. Ďalší dvaja sú na trénerskej lavičke – asistenti Marek Bakoš a Matúš Kozáčik. Hodnota hráčov je 24,5 mil. eur. Portál transfermarkt.de je v tomto smere „nemecky neúprosný“. Ale ten trojmiliónový rozdiel asi nespôsobil, že sa Viktorii podarilo postúpiť až do prvej európskej ligy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite