Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ancelotti a Klopp. Máme tu súboj trénerských generácií

.peter Matuška .šport

Asi treba napísať o dvoch mužoch, napriek tomu, že pre futbalových fanúšikov sú v podstate neatraktívni. Pre to, aby finále Ligy majstrov hrali FC Liverpool a Real Madrid však urobili úžasnú prácu, najmä počas play off. Jürgen Klopp a Carlo Ancelotti. Nemecký manažér anglického tímu a taliansky kouč španielskeho klubu. Pestrá európska zmes momentálne asi najlepších futbalových krajín.

Ancelotti a Klopp. Máme tu súboj trénerských generácií SITA/AP Photo/Manu Fernandez

bez ohľadu na to, aké miliónové hviezdy behajú po ihriskách, títo dvaja tréneri ovládli záver Ligy majstrov tak, ako dvaja generáli ovládnu front. Akurát s menšími stratami na životoch. A teraz ich čaká vzájomná bitka, na ktorú sa tešia asi všetci, čo sa aspoň trocha chcú touto hrou baviť. Pretože konfrontácia anglického a španielskeho futbalu je momentálne veľmi atraktívna.

mentálna porucha Realu

Najmä preto, že Liverpool aj Real predviedli v dvoch semifinálových odvetách Ligy majstrov v záverečných sekundách (doslova!) skvelé predstavenia. Zranený rakúsky obranca Realu David Alaba na adresu spoluhráčov po zápase  Real Madrid – Manchester City (3:1, pp) poznamenal, že  „to, čo mužstvo dokázalo, ako sa vrátilo do zápasu, to je asi mentálna porucha.“ 

Ale psychickou chorobou to nebolo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite