Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci zdolali Švédov 4:0 a získali bronz

.redakcia .sita .šport

Dva góly v súboji o bronz zaznamenal mladík Juraj Slafkovský, po jednom pridali extraligisti Samuel Takáč a Pavol Regenda.

Slováci zdolali Švédov 4:0 a získali bronz SITA/AP Photo/Petr David Josek

slovenskí hokejoví reprezentanti premiérovo v histórii získali medailu na zimných olympijských hrách. V sobotňajšom súboji o 3. miesto totiž zdolali Švédov 4:0 a pre Slovensko získali druhý cenný kov zo ZOH 2022, tým prvým bolo zlato Petry Vlhovej v slalome. Zisk bronzu pre hokejistov SR je veľkou senzáciou, keďže zverenci trénera Craiga Ramsayho sa na olympijský turnaj museli prebojovať cez kvalifikáciu. Platí tiež, že na ZOH 2022 odohrali najviac zápasov zo všetkých účastníkov, keďže ako jediný zástupca víkendových bojov o medaily hrali v Pekingu aj kvalifikačný duel o postup do štvrťfinále, kým Švédi, Fíni aj Rusi zo skupín postúpili priamo do štvrťfinále. V nedeľňajšom finále ZOH 2022 sa predstavia Fíni a hráči Ruského olympijského výboru.

O sobotňajšom historickom víťazstve Slovákov rozhodli presné zásahy Juraja Slafkovského a Samuela Takáča v druhej tretine, v závere Slafkovský a Pavol Regenda gólmi do prázdnej bránky spečatili zisk bronzu. Doterajším maximom Slovákov pod piatimi kruhmi bola štvrtá priečka zo ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri, kde hokejisti SR viedli v súboji o bronz nad Fínmi po II.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite