Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko postupuje do olympijského hokejového semifinále

.sita .redakcia .šport

Slovenskí hokejisti postúpili do semifinále olympijského turnaja v Pekingu. V úvodnom zápase stredajšieho štvrťfinálového programu Slováci zdolali Američanov 3:2 po samostatných nájazdoch, ten jediný a rozhodujúci premenil Peter Cehlárik.

Slovensko postupuje do olympijského hokejového semifinále SITA/AP Photo/Matt Slocum

slováci postupom do najlepšej štvorky vyrovnali svoj najlepší výsledok pod piatimi olympijskými kruhmi zo ZOH 2010 vo Vancouveri, kde skončili štvrtí. V Pekingu ho však môžu ešte vylepšiť a siahnuť po prvej olympijskej medaile. Slováci odplatili Američanom prehru 1:5 z predchádzajúcich ZOH v Pjongčangu, vtedy s nimi prehrali ešte v zápase o postup do štvrťfinále.

SITA/AP Photo/Matt Slocum

Prvý gól slovenského tímu strelil v 12. min Juraj Slafkovský, pre 17-ročného útočníka bol už piaty na turnaji a potvrdil pozíciu najlepšieho strelca v Pekingu. Neskôr však Američania gólmi Nicka Abruzzeseho a Sama Hentgesa ešte do polovice druhej tretiny otočili na 2:1. Slováci sa však nevzdávali a v záverečnej hre bez brankára vyrovnal kapitán Marek Hrivík. V nájazdovej lotérii boli dvaja slovenskí hrdinovia. Brankár Patrik Rybár chytil všetkých päť amerických nájazdov, na slovenskej strane strelil jediný gól Peter Cehlárik. Slováci zatiaľ nepoznajú svojho súpera v semifinále, dozvedia sa ho až po skončení kompletného štvrťfinálového programu.

"Je to skvelá šanca pre nás, ešte to pre nás nekončí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite