Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko podľahlo aj Švédom, rozhodla prvá tretina

.sita .šport

Jediný presný zásah slovenského výberu v piatkovom súboji zaznamenal Juraj Slafkovský, ktorý strelil aj oba góly proti Fínom.

Slovensko podľahlo aj Švédom, rozhodla prvá tretina SITA/AP Photo/Petr David Josek

slovenskej hokejovej reprezentácii sa výsledkovo nevydarilo ani druhé vystúpenie na ZOH 2022 v čínskom Pekingu. Po štvrtkovej prehre 2:6 s Fínmi zverenci trénera Craiga Ramsayho v základnej C-skupine nestačili ani na Švédov a podľahli im 1:4. O všetkom rozhodla už prvá tretina, v ktorej Slováci inkasovali trikrát.

Účinkovanie v C-skupiny uzavrú slovenskí hokejista v nedeľu 13. februára od 5.10 h SEČ duelom proti Lotyšom. Slováci vedia, že víťazmi skupiny sa už nestanú a priamo do štvrťfinále nepostúpia, musia sa teda pripraviť na utorok 15. 2. a duel play-off proti zatiaľ neznámemu súperovi.

Slováci v piatok nastúpili bez útočníka Marka Daňa, ktorí za zákrok z III. tretiny štvrtkového duelu proti Fínom dostal od direktoriátu turnaja dištanc na jedno stretnutie. V bránke bol Matej Tomek a v prvej dvadsaťminútovke inkasoval trikrát. V 12. min ho prekonal Joakim Nordström, keď skóroval do odkrytej bránky po peknej prihrávke od obrancu Lukasa Bengtssona. V 19. min v presilovke piatich proti trom zvýšil na 2:0 Lucas Wallmark a tretí presný zásah pridal necelých päť sekúnd pred prvou sirénou Max Friberg.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite