Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja MS do 20 rokov prehrou s USA 2:3

.sita .šport

Slovenskí mladíci v B-skupine MSJ nastúpia už v pondelok proti Švédom, ktorí v nedeľu zdolali Rusov 6:3. Duel sa uskutoční o 3.30 h SEČ už v utorok ráno.

Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja MS do 20 rokov prehrou s USA 2:3 SITA/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP

slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov nevstúpila úspešne do majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie v Kanade, zverenci trénera Ivana Feneša v meste Red Deer podľahli obhajcom titulu Američanom tesne 2:3. Mladí Slováci prehrávali s favoritom po prvej tretine 0:2 a po druhej 0:3. Ani nepriaznivý výsledok ich však neochromil a v tretej dvadsaťťminútovke zabojovali, no dva presné zásahy útočníka Martina Chromiaka stačili len na korekciu prehry. Na vyrovnanie slovenský tím siahla v záverečnej hre bez brankára, skóre sa však už nezmenilo. Slovenskí mladíci v B-skupine MSJ nastúpia už v pondelok proti Švédom, ktorí v nedeľu zdolali Rusov 6:3. Duel sa uskutoční o 3.30 h SEČ už v utorok ráno.

V úvode stretnutia slovenskí hokejisti nevyužili dve presilovky, potom mladí Američania v početnej výhode o dvoch korčuliarov skórovali zásluhou Matthewa Kniesa a v pokračujúcej presilovke o jedného hráča pridal ďalší gól Matthew Samoskevich. V druhej časti pridal tretí presný zásah amerického výberu Landon Slaggert a keďže zámorský tím mal výraznú streleckú prevahu, tak sa zdalo, že duel bez väčších problémov dotiahne do úspešmého konca. Na začiatku tretej dvadsaťminútovky však Martin Chromiak v presilovke skorigoval na 1:3 a slovenskí mladíci mali aj ďalšie príležitosti, no kontaktný gól dosiahol až v 58.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite