Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci si poradili s Dánmi a majú už 12 bodov, urobili rázny krok za postupom do štvrťfinále

.sita .šport

Slovenský tím skóroval dvakrát v tretej tretine, do streleckej listiny sa zapísali Peter Cehlárik a Adam Jánošík.

Slováci si poradili s Dánmi a majú už 12 bodov, urobili rázny krok za postupom do štvrťfinále SITA/AP Photo/Oksana Dzadan

slovenská hokejová reprezentácia na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige urobila ďalší dôležitý krok na ceste za postup do vytúženého štvrťfinále, keď v sobotu večer zdolala výber Dánska 2:0 gólmi Petra Cehlárika a Adama Jánošíka. Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú na svojom konte po piatich dueloch už 12 bodov, v tabuľke A-skupiny sú na 2. mieste o skóre za Rusmi a pred sebou ešte majú stretnutia proti Švédom a Čechom. Ďalší súboj absolvujú Slováci už v nedeľu 30. mája o 19.15 h SELČ proti "trom korunkám".

V jubilejnom 20. vzájomnom stretnutí sa zrodilo pätnáste víťazstvo Slovákov, ďalších päť zápasov vyhrali Dáni. Tréner Ramsay v sobotu nemohol do hry nasadiť obrancu Mislava Rosandiča ani útočníka Kristiána Pospíšila, obaja totiž od disciplinárky šampionátu inkasovali dištanc na jeden duel za incidenty zo štvrtkového stretnutia proti Švajčiarom.

Slovenskí hokejisti boli počas úvodných dvoch tretín strelecky aktívnejší, no nedokázali v nich nájsť recept na dánsku defenzívu na čele s brankárom Sebastianom Dahmom.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite