Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nočná mora trvala iba štyri minúty. Futbalisti zjednotili celú krajinu, píšu Malťania

.sita .šport

Malta je v rebríčku FIFA na 176. mieste, z Európy sú na tom horšie len Moldavsko, Lichtenštajnsko, Gibraltár a San Maríno. Na Malte sa nehrá najvyššia ligová súťaž od 10. marca, lebo to nepovolili úrady v dôsledku pandémie koronavírusu. Malta v kvalifikačných zápasoch o postup na ME a MS na ihrisku súpera neskórovala 13-krát za sebou a aj pri remíze 1:1 v roku 2014 v Bulharsku strelili hostia gól iba z pokutového kopu.

Nočná mora trvala iba štyri minúty. Futbalisti zjednotili celú krajinu, píšu Malťania SITA/Martin Medňanský

malta mala v sobotu v Trnave na ihrisku iba dvoch hráčov, ktorí pôsobia v zahraničných kluboch, aj to v druhej belgickej a štvrtej najvyššej súťaži v Anglicku. A napriek tomu táto Malta po oduševnenom výkone remizovala so Slovenskom 2:2 a po prvom polčase dokonca pri výsledku 2:0 siahala aj na tri body.

"Som hrdý na našu krajinu a jej hráčov. Tento výsledok dokazuje, že sme na správnej ceste smerom dopredu. Toto mužstvo v sobotu večer prejavilo schopnosť zjednotiť celú krajinu," vyhlásil štátny tajomník pre šport Clifton Grima, cituje ho portál lovinmalta.com. "Stratili sme dvojgólový náskok, ale získali prvý bod! Bolo to ďalšie pôsobivé vystúpenie zverencov Devisa Mangiu, ktorí naznačili, čo všetko sa mohlo stať, keď sa v prvom polčase ujali ohromujúceho dvojgólového vedenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite