Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský tenista Filip Polášek vyhral Australian Open vo finále štvorhry

.sita .šport

Vo finále štvorhry na Australian Open v Melbourne spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom zdolali obhajcov titulu Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho 6:3, 6:4.

Slovenský tenista Filip Polášek vyhral Australian Open vo finále štvorhry SITA/Ľudovít Vaniher

rozprávkový príbeh návratu Filipa Poláška na súťažné dvorce má ďalšiu a dosiaľ najkrajšiu kapitolu. Zvolenský rodák sa ako prvý slovenský tenista stal víťazom grandslamového turnaja. Vo finále štvorhry na Australian Open v Melbourne spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom zdolali obhajcov titulu Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho 6:3, 6:4. Zápas trval iba 88 minút a slovensko-chorvátske duo v ňom nečelilo ani jednému brejkbalu a nasúkalo súperom 26 víťazných úderov. Víťazná dvojica si rozdelí prémiu 600 000 AUD (cca 389 610 eur) a do deblového rebríčka im pribudne 2000 bodov.

Finále bolo spočiatku vyrovnané, ale v závere prvého setu sa už prejavila väčšia ofenzívna sila páru Polášek - Dodig. A hnacím motorom bol poväčšine slovenský tenista. V ôsmom geme brejkli servis Salisburyho a vzápätí Polášek čistou hrou a esom v závere dopodával set na 6:3. V druhom dejstve Slovák s Chorvátom opäť ušli súperom z 3:3 na 5:3 a znova vzali podanie Salisburymu. Svoje podanie si nasadené deviatky udržali do konca zápasu. Prvý mečbal mali Polášek a Dodig za stavu 5:3 pri podaní Rama, ale ich súperi ešte znížili na 4:5. Potom šiel na podanie Polášek a opäť bol suverénny. Zatiaľ čo pre Slováka je to grandslamová víťazná premiéra, o čosi skúsenejší Chorvát sa v roku 2015 na Roland Garros tešil z celkového triumfu po boku Brazílčana Marcela Mela.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite