Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenský hokej v čase korony a po nej

.martin Kohút .šport .šport

Jedinou istotou v živote je zmena. No nik dnes nevie povedať, či tá najbližšia bude pozitívna alebo negatívna. To, čo môžeme urobiť, je usilovať sa na zmenu pripraviť. Zdravým životným štýlom môžeme pripraviť svoje telo. Zodpovedným hospodárením sa zas pripraviť na horšie ekonomické časy.

Slovenský hokej v čase korony a po nej SITA

to, čo dnes prežívame, nie je kríza, ale transformácia spoločnosti. Po jej ukončení veľa vecí nebude takých, na aké sme boli zvyknutí pred marcom 2020. Šport a manažment športových klubov nebude výnimkou. Mnoho udalostí a zmien, ktoré sa udejú v najbližších týždňoch, by sa udiali, aj keby pandémia nebola, no v horizonte mesiacov alebo rokov.

SZĽH počas ostatných dní zisťoval dopady pandémie na slovenské kluby. Najmenej boli zasiahnuté mládežnícke kluby, keďže väčšine by sa koncom marca končili súťažné zápasy aj tak. O to väčšiu pozornosť a podporu budú potrebovať pri začiatku prípravy a rozbehu nového súťažného ročníka. Ohrozené sú najmä pozície mládežníckych trénerov, ktorých treba udržať pri hokejovej mládeži a dofinancovať. SZĽH pripravil pomoc pre kluby na podporu trénerov, ktorá sa aktuálne začína realizovať. Veríme, že po tejto dobe sa situácia vo financovaní mládeže zlepší, ale sme pripravení realizovať aj ďalšie podporné programy pre mládežnícke kluby. 

Oveľa väčší dopad malo prerušenie súťaží na kluby v súťažiach dospelých. Tieto kluby môžu byť financované len mimo štátnej podpory, z komerčných príjmov od partnerov a vstupného. Marec a apríl sú kľúčové mesiace sezóny, keď prebiehajú súťaže playoff s najvyšším diváckym záujmom a najvyššími príjmami od partnerov a vstupného. Aj na základe dobrej finančnej kondície zväzu a pripravenosti na horšie časy sa SZĽH rozhodol

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite