Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusi dostali stopku na vrcholových športových podujatiach. Môže za to doping

.redakcia .šport

Počas štyroch rokov Rusi tiež nesmú organizovať vrcholné medzinárodné podujatia ako majstrovstvá sveta a nesmú sa uchádzať o ich organizáciu.

Rusi dostali stopku na vrcholových športových podujatiach. Môže za to doping AP Photo/Carlos Osorio Rzská hokejová hviezda Alexandr Ovečkin.

výkonný výbor Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) na pondelkovom zasadnutí vo švajčiarskom Lausanne jednomyseľne prijal odporúčanie svojho výboru pre kontrolu dodržiavania predpisov v súvislosti s masívnym dopingom v Rusku. Znamená to, že počas nasledujúcich štyroch rokov Rusi nesmú organizovať vrcholné medzinárodné podujatia vrátane majstrovstiev sveta, tiež sa nesmú uchádzať o ich organizáciu. Rusi rovnako nemôžu štartovať na olympijských hrách či svetových šampionátoch pod ruskou vlajkou. 

v Tokiu bez vlajky

Počas najbližších štyroch rokov ruskí štátni zamestnanci či členovia vedenia Ruského olympijského výboru a Ruského paralympijského výboru nesmú navštevovať medzinárodné športové podujatia. Informáciu priniesla ruská agentúra Tass. Je možné, že ruská strana tento verdikt napadne na Športovom arbitrážnom súde (CAS). Má na to právo.

Ruskí reprezentanti síce podľa verdiktu budú môcť súťažiť na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu, no v japonskej metropole by oficiálne nemala viať ruská vlajka. Podobná situácia nastala aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, na ktorých sa zúčastnilo aj 168 športovcov pod označením „Olympijský športovec z Ruska.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite