Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Mám leukémiu a zvíťazím nad ňou.“ Výstredný tréner vďaka láske k futbalu nevzdáva boj s rakovinou

.dávid Jackanič .šport

Futbal často prináša veľa emócii a krásnych príbehov, na trávniku aj mimo neho. Jeden z nich aktuálne píše srbský tréner Bologne Siniša Mihajlovič, ktorý sa napriek akútnej leukémii nechce vzdať futbalu ani trénovania. Práve futbal mu totiž dodáva silu a odvahu v boji so zákernou chorobou.

„Mám leukémiu a zvíťazím nad ňou.“ Výstredný tréner vďaka láske k futbalu nevzdáva boj s rakovinou Giorgio Benvenuti/AP/SITA 6. október 2019 Bologna, Taliansko: Tréner Siniša Mihajlovič počas príchodu na štadión pred zápasom Bologne proti Laziu.

na júnovej tlačovke plakal a hráči v šatni plakali spolu s ním. „Mám leukémiu a zvíťazím nad ňou. Urobím to pre moju manželku, pre moju rodinu, pre tých, ktorí ma majú radi. Je to liečiteľná forma leukémie. Potrebujem pomoc všetkých tých, ktorí ma majú radi. Veľa som plakal, ale nie sú to slzy strachu. Viem, že to môžem zvládnuť.“ 

Keď Siniša Mihajlovič na začiatku leta oznámil hráčom, že má leukémiu, sľúbil im, že bude v úvode sezóny sedieť na lavičke svojho tímu.

A svoj sľub dodržal a stále drží. Najskôr počas leta absolvoval 40-dňovú liečbu leukémie, aby šiel následne s hráčmi na zápas 1. kola talianskej Serie A do Verony. 

„Srbský tréner, ktorý žije v Taliansku od roku 1992, požíva na talianskych trávnikoch, ale i mimo nich nesmierny rešpekt.“

Pôvodne mu taliansky futbalový zväz povolil koučovanie z tribúny cez telefón. Nikto totiž nevedel, ako na tom Mihajlovič zdravotne bude. Je potrebné dodať, že takýto prístup je v Taliansku oficiálne zakázaný.

No srbský tréner, ktorý je už viac Talianom ako Srbom, keďže v Taliansku žije od roku 1992, požíva na talianskych trávnikoch, ale i mimo nich nesmierny rešpekt. A milujú ho aj fanúšikovia.

Týždeň po tom, čo verejnosti oznámil, že je ťažko chorý, zareagovali aj oni. Na výzvu jedného z fanúšikov Bologne sa dala dokopy veľká skupina niekoľkých stoviek ľudí a tí sa išli hromadne modliť a prihovárať za zdravie Mihajloviča do miestnej Baziliky San Luca v Bologni. Týmto nádherným gestom mu takisto vyjadrili obrovskú priazeň a vernosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite