Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovan v Európe naďalej prekvapuje, z Bragy si odnáša veľmi cenný bod

.dávid Jackanič .šport

Bratislavský ŠK Slovan Bratislava neprestáva v Európe prekvapovať. Po včerajšej remíze 2:2 na ihrisku portugalskej Bragy sú Slovanisti so štyrmi bodmi na čele skupiny K v Európskej lige.

Slovan v Európe naďalej prekvapuje, z Bragy si odnáša veľmi cenný bod Luis Vieira/AP/SITA

keď Slovanu vyžrebovali skupinu Európskej ligy, mnohí nariekali, že na Slovensko nepricestuje žiaden veľkoklub. No boli aj takí, ktorí sa žrebu potešili. Videli totiž reálne šance Slovana na úspech v tejto skupine. A to sa zatiaľ absolútne potvrdzuje.

Slovan po prepadáku v 1. predkole Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič vyhodil trénera Ševelu a niektorí len neveriacky krútili hlavou. Dočasným trénerom sa stal Ján Kozák ml. Bývalý výborný hráč, syn slávneho otca, no neskúsený tréner. Ale podľa toho, ako to na ihrisku vyzerá, skvelý motivátor a vynikajúci taktik.

Áno, Slovan nehrá taký pekný futbal ako pod Ševelom. A Slovan nehral pekne ani včera v Brage. No to je v dnešnom futbale nepodstatné.

Prvou vecou, ktorá včera okúzlila nielen divákov, ale aj samotných hráčov bol miestny štadión Estádio Municipal de Braga, ktorý postavili na mieste bývalého kameňolomu. Jedna tribúna je zasadená do kopca, druhá stojí pozdĺž skalnatého svahu.

O prvý gól Slovanu sa postaral Andraž Šporar. Luis Vieira/AP/SITAO prvý gól Slovanu sa postaral Andraž Šporar.

Futbal na ihrisku už tak veľmi neohuroval. Slovan hral zo zabezpečenej obrany, tréner Kozák poslal na ihrisko až piatich obrancov. Braga sa snažila tvoriť hru, no veľmi jej to nešlo a do šancí sa nedostávala. Po zhruba pol hodine hry sa však po hlúpom faule Medvedeva dostala k štandardnej situácii a Viana hlavou otvoril skóre. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite