Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ultras vystriedali deti a Slovanu pomohli k víťazstvu nad Besiktasom

.dávid Jackanič .šport

Nikoho rozhodne nepoteší, keď mu zavrú nový štadión, navyše, na Európsku ligu, ktorá sa na Slovensku vôbec nehráva pravidelne a často. No v konečnom dôsledku to bolo predsa len na niečo dobré.

Ultras vystriedali deti a Slovanu pomohli k víťazstvu nad Besiktasom Branislav Bibel/SITA

včera totiž na Tehelnom poli zaplesalo srdce nejedného detského fanúšika, ktorý by sa za normálnych okolností na zápas určite nedostal.

Slovanu bolo dopredu jasné, že sa bude hrať bez divákov. Klub bol potrestaný za politické pokriky a transparenty svojich fanúšikov na adresu Kosova, ktoré Slovensko oficiálne neuznáva. UEFA býva pri týchto verdiktoch veľmi prísna a striktná. A treba povedať, že je to dobré. Pokiaľ si nevie s pár nespratnými jedincami spraviť poriadok ten daný klub, zo strany UEFA už nie je možné robiť žiadne ústupky. 

Slovanu však, paradoxne, včera zavretý štadión pomohol. Rozhodol sa uplatniť pravidlo UEFA, ktoré umožňuje pri takomto zákaze vpustiť na štadión deti do 14 rokov. Vedenie Slovana umne zmobilizovalo sily a výsledok bol výborný – takmer 6 000 detí prítomných v hľadisku na včerajšom zápase. 

„A zároveň to bola motivácia i pre hráčov Slovana. Detský divák totiž vždy prekukne ležérnosť či vypustený súboj. “

Je treba dodať, že maloleté deti by sa na štadión o takejto hodine dostali len ťažko. Preto šlo nielen o povolený doping pre slovanistov, ale aj o istý druh zážitku pre deti, ktoré si zápas perfektne užívali a počas celého zápasu hlasno povzbudzovali. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite