Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko vyhralo v Maďarsku, na tribúnach to opäť vrelo

.dávid Jackanič .šport

Slovenskí futbalisti vyhrali v pondelok v Budapešti nad domácim Maďarskom 2:1 a stále si tak držia šance na postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. Boj sa však neodohrával iba na ihrisku, ale aj mimo neho – na tribúnach.

Slovensko vyhralo v Maďarsku, na tribúnach to opäť vrelo Tamas Kovacs/AP/SITA

už pred zápasom bolo jasné, že to bude vrieť tak medzi hráčmi na ihrisku, ako aj medzi fanúšikmi na tribúnach. Maďarskí priaznivci, známi svojím nacionálnym správaním, dlho nezaháľali a na začiatku zápasu v podstate len zopakovali scenár zo zápasu v Trnave. Hlasným piskotom počas slovenskej hymny chceli Slovákom ukázať, kto je tu „doma“. 

Slovenskí futbalisti hnaní túžbou napraviť zlyhanie zo zápasu s Chorvátskom si z toho ťažkú hlavu nerobili. K zápasu s Maďarmi sa postavili celkom inak. Súpera dobre dostupovali, vysoko napádali a nepúšťali ho do veľkého tlaku, z ktorého by mohli vzniknúť gólové šance.

Naopak, umne si počkali na svoju príležitosť, po ktorej gólovo udreli. Lopta sa z pravej strany cez Hamšíka dostala do pokutového územia, kde sa odrazila k nekrytému Róbertovi Makovi a ten zblízka nezaváhal. Po strelenom góle sa obraz hry nezmenil. Maďari sa snažili tvoriť, no nedarilo sa im to podľa ich predstáv. Slováci tak šli do šatne s najtesnejším náskokom.

„Svoj veľký moment v slovenskej seniorskej reprezentácii zažil iba devätnásťročný útočník Róbert Boženík.“

Po zmene strán sa Maďarom podarilo veľmi rýchlo vyrovnať. Denis Vavro spravil na hranici šestnástky hlúpy faul a Dominik Szoboszlai, maďarský záložník, nádhernou strelou z priameho kopu vyrovnal. Zdalo sa, že tento moment môže Slovákov rozhodiť a definitívne zlomiť. To sa však vôbec nestalo, ba práve naopak. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite