Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chorváti v Trnave ukázali, prečo sú vicemajstri sveta

.dávid Jackanič .šport

Hviezdny výkon vicemajstrov sveta ale i katastrofálny výkon Slovákov. Aj tak by sa v krátkosti dal charakterizovať včerajší zápas medzi Slovenskom a Chorvátskom. Chorváti deklasovali v Trnave Slovákov 4:0 a potvrdili, že momentálne patria medzi absolútnu futbalovú špičku.

Chorváti v Trnave ukázali, prečo sú vicemajstri sveta Ivan Kopčáni/SITA 6. september 2019 Trnava, Slovensko: Bruno Petkovič (Chorvátsko) a Stanislav Lobotka (Slovensko) počas zápasu E-skupiny kvalifikácie na majstrovstvá Európy vo futbale 2020.

„Bol to jeden z najlepších zápasov, odkedy som trénerom reprezentácie. Odstavili sme súperovu zálohu a donútili sme rozohrávať ich stopérov. To bol ten najväčší rozdiel,“ zhodnotil zápas medzi Slovenskom a Chorvátskom tréner vicemajstrov sveta Zlatko Dalič. A mal úplnú pravdu.

Chorváti v Trnave zničili Slovákov. Na ihrisku, a rovnako aj v hľadisku, hoci ich na tribúnach bolo takmer desaťkrát menej ako slovenských priaznivcov. Pritom pred zápasom zaznievali z úst mnohých oveľa pozitívnejšie prognózy. Tie sa však rozplynuli už pár minút po úvodnom hvizde nemeckého rozhodcu Felixa Brycha. 

„Tréner Hapal i samotní hráči sa k prehre postavili chlapsky, zbytočne sa nevyhovárali.“

V ôsmej minúte spravil Juraj Kucka obrovskú chybu a Dúbravkovi po strele Brozoviča zvonilo nad hlavou brvno. Kucka robil chybu za chybou a už v dvadsiatej minúte bol zrelý na striedanie. Z jeho strany išlo o jeden z najhorších výkonov v slovenskej reprezentácii. 

Po pol hodine hry v rozpätí zhruba šiestich-siedmich minút stihli Chorváti spáliť dve tutovky a k tomu pridali ešte ďalšie nastrelené brvno i tyč Dúbravkovej brány. Keď sa už zdalo, že Slováci ustoja v prvom polčase festival šancí súpera, pár sekúnd pred koncom otvoril skóre po prízemnej strele z hranice šestnástky Vlašič. 

6. september 2019 Trnava, Slovensko: Fanúšikovia víťazného chorvátskeho tímu pred včerajším zápasom proti Slovensku.Ivan Kopčáni/SITA6. september 2019 Trnava, Slovensko: Fanúšikovia víťazného chorvátskeho tímu pred včerajším zápasom proti Slovensku.Mnohí by mohli hovoriť o akejsi smole. Pravdou však je, že slovenskí hráči mohli po prvom polčase prehrávať rozdielom triedy a nikto by nemohol povedať ani slovo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite