Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sagan pôsobí na tohtoročnej Tour de France skvelo aj napriek tomu, že má za sebou veľmi ťažký rok

.dávid Jackanič .šport

Z prvých štyroch etáp Tour de France má Peter Sagan zatiaľ „len“ jedno pódiové umiestnenie. Pritom profily etáp naznačovali, že sa môže o víťazstvo biť v každej z nich, s výnimkou tímovej časovky.

Sagan pôsobí na tohtoročnej Tour de France skvelo aj napriek tomu, že má za sebou veľmi ťažký rok AP Photo/Christophe Ena/SITA

peter Sagan si obliekol zelený dres pre najlepšieho šprintéra v druhej etape a mnohí odborníci tvrdia, že ho už do konca pretekov nevyzlečie a dovezie ho už siedmykrát do Paríža, čím by sa nadobro osamostatnil na čele historických tabuliek v tomto ukazovateli. Na druhej strane sú tu mnohí, pre ktorých už Sagan nie je najväčší favorit na zisk zeleného dresu. 

Áno, je pravda, že Peter Sagan má za sebou možno najťažší rok svojho osobného i cyklistického života. Pred rokom na Tour de France oznámil, že sa s manželkou Katarínou rozchádzajú a najmä v bulvárnych médiách sa začali prepierať všelijaké možné dôvody ukončenia ich vzťahu. Sagana mnoho médií vtedy škaredo očiernilo. Pre psychiku svetoznámeho športovca, akým Peter Sagan bezpochyby je, nikdy nie je dobré, ak sa prepiera na verejnosti jeho súkromie. Navyše, ak sa to robí nekorektným spôsobom. 

K tomu sa pridali aj zdravotné problémy, Sagan prekonal žalúdočné problémy, pričom schudol niekoľko kilogramov. Jeho „zlý“ rok pokračoval aj v tejto sezóne, keď nemal žiadny výrazný výsledok na ktorýchkoľvek z pretekov, ozvala sa aj hlasná kritika fanúšikov. 

dokonale pripravený

Peter Sagan však opäť dokazuje, že keď príde v cyklistickom kalendári na rad Tour de France, je vždy fantasticky pripravený. A aj napriek tomu, že ešte nevyhral žiadnu etapu, má zelený dres, je stále vpredu, zbiera body na šprintérskych prémiách a zvyšuje svoj náskok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite