Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď bol malý, deti v škole sa mu smiali, že je tučný. Dnes patrí medzi najlepších futbalových brankárov sveta

.dávid Jackanič .šport

Ťažko hľadať momentálne medzi tromi žrďami lepšieho brankára. Alisson Becker momentálne zažíva fantastické obdobie kariéry ovenčené viacerými trofejami. Ani jeho kariéra nebola vždy bezproblémová a jeho rodičia dokonca v Alissonovom detstve uvažovali, že by sa na futbal mohol úplne vykašľať.

Keď bol malý, deti v škole sa mu smiali, že je tučný. Dnes patrí medzi najlepších futbalových brankárov sveta Rui Vieira/AP/SITA

keď minulý rok FC Liverpool prehral finále Ligy Majstrov po dvoch obrovských chybách brankára Lorisa Kariusa, bolo jasné, že ak chce v budúcnosti získať túto trofej, bude musieť okamžite nájsť lepšieho brankára. 

Tréner Jurgen Klopp dlho neotáľal a mnohí si klopali na čelo, keď spravil z Alissona, brankára AS Rím, vtedy najdrahšieho brankára sveta. Alisson do Liverpoolu prestúpil za neuveriteľných 72,5 milióna eur.

Áno, Alisson mal v Ríme fantastickú sezónu, vychytal slávnu Barcelonu a v bránke predvádzal neuveriteľné zákroky. Ale aj liverpoolskym fanúšikom sa cena za sympatického brankára zdala privysoká. A to pred sezónou plánoval odísť, pretože vo večnom meste bol iba brankárom číslo dva. 

nemohol sa stať ničím iným, než brankárom

Alisson Ramses Becker, ako znie jeho celé meno, sa však nemohol stať ničím iným, než brankárom. Zdalo by sa, že dokonca bolo predurčené, že sa stane brankárom. Jeho mama totiž bola brankárka v školskom hádzanárskom tíme. Jeho dedko i otec boli taktiež futbalovými brankármi, hoci iba v amatérskych tímoch. Alisson opisuje obdobie z detstva nasledovne:

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite