Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ihriskový bandita: Krzysztof Piątek

.dávid Jackanič .šport

Popri úžasných príbehoch, ktoré písala v tejto sezóne najmä futbalová Liga Majstrov zostal nepovšimnutý príbeh poľského útočníka. Hráč, ktorý v minulej sezóne hrával poľskú ligu, no v tejto sezóne predbehol v počte gólov v najvyššej talianskej súťaži i Cristiana Ronalda.

Ihriskový bandita: Krzysztof Piątek Luca Bruno/AP/SITA 2. apríl 2019 Miláno, Taliansko: Víťazné gesto Krzysztofa Piąteka po skórovaní gólu za tím AC Milano na štadióne San Siro.

keď prvýkrát vstúpil v roku 2013 do šatne svojho niekdajšieho tímu Zaglebie Lubin, tu i tam boli počuť na jeho adresu posmešky z jeho štýlu obliekania. Dnes sa už z neho zaručene nesmeje nik. Krzysztof Piątek patrí momentálne k najlepším útočníkom na svete. Vysmievanie vymenil rešpekt pre chlapca z maličkej poľskej dediny Niemczę, ktorý sa už stihol dostať vo veku 23 rokov na titulnú stranu prestížneho talianskeho denníka La Gazetta dello Sport. Pritom mohlo všetko dopadnúť úplne inak.

Ak by sme mali vytvoriť zoznam miest, z ktorých najlepšou vecou je čo najrýchlejšie odísť, rozhodne by sme na tento zoznam mali zapísať názov dediny Niemczę. Len 3 000 obyvateľov, veľmi vysoká nezamestnanosť, málo perspektívy do budúcnosti. 

Sám Krzysztof Piątek o svojom rodisku hovorí: „Je to veľmi špecifické miesto. Keď prichádzam k rodičom na návštevu, vidím, že niektorí spolužiaci z triedy či kamaráti zo sídliska nevedia, čo so životom. Život tam je veľmi náročný a drogy či alkohol môžu vnímať ako určitý útek z ťažkej reality. Neviem, čo by bolo keby... Nevravím, že by som určite pil alebo bral drogy, ale bez futbalu by som len sotva žil život, ktorý žijem teraz.“

futbalové začiatky

S futbalom začal vo svojej rodnej obci. Venoval sa mu spoločne so svojim otcom, ktorý bol v minulosti taktiež futbalistom. V roku 2013 prestúpil do mužstva Zagłębie Lubin, čím nadobro vstúpil medzi profesionálov. Už z tohto obdobia je o ňom známe, ako veľmi rád a tvrdo trénoval. Poľský útočník rád zostával trénovať po tréningoch, kde trénoval zakončenie v konkrétnych herných situáciách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite