Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Napriek prehre sa nemáme za čo hanbiť

.dávid Jackanič .šport

Slovensko včera večer podľahlo Fínom 2:4. Proti severskému súperovi sme opäť predviedli výborný, koncentrovaný výkon a až do konca zápasu sme siahali na bod.

Napriek prehre sa nemáme za čo hanbiť Marek Lukáč/SITA 11. máj 2019, Košice: Aj napriek prehre si slovenská reprezentácia zaslúži za včerajší výkon náš obdiv.

mohlo sa zdať, že Slovensko bude pred zápasom mátať nepriaznivá bilancia proti Fínom z minulosti. Nad Fínskom sme nevyhrali 15 rokov, v posledných dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta sme navyše súperovi nestrelili ani gól a dostali sme osem. 

Po úvodnom vhadzovaní však nič také badať nebolo. Fíni síce zo začiatku mali menší tlak, Slováci ho však ustáli a navyše hrozili z protiútokov. A udreli pár sekúnd po skončení fínskeho vylúčenia. Už sa zdalo, že sa Fíni ubránili, no Černák vyviezol puk do útočného pásma, následne sa dostal k odrazenej strele Sekeru, ktorú skvelým spôsobom umiestnil do bránky. Fíni si však o pár minút neskôr taktiež vypracovali presilovku a Lindbohm zblízka vyrovnal.

„Zatiaľ nie je jasné, či bude môcť Marek Ďaloga v turnaji pokračovať.

O necelé dve minúty poslal Fínov do vedenia Kaapo Kakko a od tejto chvíle to bol jeho večer. Marinčin síce na konci druhej tretiny vyrovnal, no posledné slová v tretej tretine patrili práve fínskemu supertalentu, ktorý strelil gól na 3:2 i 4:2 (do prázdnej brány pri hre bez brankára) a zaznamenal tak hattrick. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite