Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Napriek prehre sa nemáme za čo hanbiť

.dávid Jackanič .šport

Slovensko včera večer podľahlo Fínom 2:4. Proti severskému súperovi sme opäť predviedli výborný, koncentrovaný výkon a až do konca zápasu sme siahali na bod.

Napriek prehre sa nemáme za čo hanbiť Marek Lukáč/SITA 11. máj 2019, Košice: Aj napriek prehre si slovenská reprezentácia zaslúži za včerajší výkon náš obdiv.

mohlo sa zdať, že Slovensko bude pred zápasom mátať nepriaznivá bilancia proti Fínom z minulosti. Nad Fínskom sme nevyhrali 15 rokov, v posledných dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta sme navyše súperovi nestrelili ani gól a dostali sme osem. 

Po úvodnom vhadzovaní však nič také badať nebolo. Fíni síce zo začiatku mali menší tlak, Slováci ho však ustáli a navyše hrozili z protiútokov. A udreli pár sekúnd po skončení fínskeho vylúčenia. Už sa zdalo, že sa Fíni ubránili, no Černák vyviezol puk do útočného pásma, následne sa dostal k odrazenej strele Sekeru, ktorú skvelým spôsobom umiestnil do bránky. Fíni si však o pár minút neskôr taktiež vypracovali presilovku a Lindbohm zblízka vyrovnal.

„Zatiaľ nie je jasné, či bude môcť Marek Ďaloga v turnaji pokračovať.

O necelé dve minúty poslal Fínov do vedenia Kaapo Kakko a od tejto chvíle to bol jeho večer. Marinčin síce na konci druhej tretiny vyrovnal, no posledné slová v tretej tretine patrili práve fínskemu supertalentu, ktorý strelil gól na 3:2 i 4:2 (do prázdnej brány pri hre bez brankára) a zaznamenal tak hattrick. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite